7. kesäkuuta 2011

huh hellettä!

On koko loppuviikoksi luvannut lämmintä keliä - ihanaa! Tällä hetkellä klo 20:47 lämpömittari näyttää auringossa +22,5! :) Tulin justiinsa haravoimasta ruohonleikkaamisen jälkiä, mukavasti meni tunti siinä hommassa, eikä itikat kerenneet yhtä pistoa enempää häiritä... Nyt on siistimmän näköinen piha. 
Muutaman kukan ostin tänään. Tarkoitus oli jotta huomenna ne vasta laittelen paikoilleen kun Peksu tulee kylään, mutta en malttanut olla multaamatta sormiani! Tilipäivä kun tulee niin täytyy käydä kipasemassa muutama amppelikukka.... :)


Naureskelin eilen illalla kun Lempi-vuohi oli valinnut majakseen vanhan koirankopin. Sieltä se sisältä kurkisteli ulos vähä väliä. On ne kyllä hauskoja veijareita.

Aamulla huomasin, että Pikkuveli ( <-- todennäköisesti) oli yön aikaan kaivanut tunnelin alun. Varmaan äiteeltä taidot oppinut, viime kesänä taisivat käyttää paskahuussina koppiaan ja nukkuivat maan alla :) Isäntähän tuo oli peittäny alkavan pakoreitin... Kunhan saadaan rakennettua Kanikumpu, niin jo kelpaa temmeltää ja kaivaa vaikka Kiinaan asti! ;) 

Kanilapsista sain ekat "hyvät" kuvat eilen aamusella. Elikkäs kaksi punasilmäistä valkoista, kaksi mustasilmäistä valkoista ja harmaa! Yksi on mahdoton köllykkä, huomaa että on ollu ruoka-aikaan kotona...


Mammanpoika

Tänään näin melko harvinaisen näyn: kani imettämässä. Tunnetusti kanit ei käy kuin muutaman kerran päivään hoitamassa lapsosiaan, ja yleensä silloin kun kukaan ei näe. Tänään kun vauvoja pyörittelin ja pesän kattoluukku oli auki, Söpö meni koppiin sisälle. Laitoin "Mammanpojan" pesään, heti änkeytyi selällään äityliinin alle ja alkoi hirviä maiskutus. Yleensä oon huomannu vaan kuinka emot lähtee yli-innokkaita poikasiaan karkuun, mutta Söpö jäi siihen tyytyväisenä. Laitoin kannen kiinni.



Nyt on kyllä pakko hehkuttaa miten IHANA Suomen kesä on! (siis jos unohdetaan hyttyset!!) Meillä sireenit kukkii pihassa, tuoksuu niin hyvälle aina kun ulos astuu ovesta :) Aurinko paistaa ja on lämmin. Onneksi meidän pihalle paistaakin aurinko ihan iltaan asti, näin yhdeksän aikoihin alkaa mennä puiden taakse piiloon.
Kaikkialla on vihreää ja linnut lentelee. On se makiaa tämä mualla asuminen ;) En vaihtais mihinkään!


Tulipa mieleen jotta kesälomakin alkais ensviikon perästä. 18. päivä on serkun häät. Kolmen viikon loma siunaantui tällä kertaa, isännällä samanpituinen. Oikeasti hänellä ois ollu neljä viikkoa, mutta pitää sitten syksyllä metsästyksien takia sen pois... Mietin tässä tänään että mitä sitä lomalla tekis. Yhden yön vois olla jossakin muualla kuin kotosalla, sisko saa tulla eläin- ja talovahdiksi. Olavinlinnassa olis mukava vierailla pitkästä aikaa. Uimassa pitää käydä ja viettää mahdollisimman paljon aikaa eläinten kanssa kun kerrankin kerkeää. Laiskotella ja lukea kirjoja. Siinäpä se, ei kovin ihmeellistä. Kallista ja arvokasta kotiaikaa suurimmaksi osaksi :) ah!


Se pittää minun nyt lähteä taittamaan saunavihta illaksi. Isäntä kun töistä pörhältää niin pääsee saunaan rentoutumaan hyvässä seurassa! (unohtamatta saunaolusia ja tervan tuoksuista löylyvettä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti